Anticul Porolissvm prinde din nou viață!

În ziua de 24 septembrie (duminică), veți avea ocazia să faceți o altfel de călătorie pe străzile Porolissum-ului roman!

Noi, cei din Asociația Amicii Muzeului suntem pregătiți să vă ajutăm să intrați mai ușor în atmosfera lumii antice. Membrii asociației noastre vor fi acolo, echipați în romani, daci, germanici și sarmați, cu tabere specifice amenajate în zona Porții Praetoria.

Am pregătit o serie de ateliere interactive cu diverse tematici: jocul și jocurile în antichitate, meșteșuguri, școala și educația, concursuri, gastronomie, ș. a.

Desigur, nu vor lipsi prezentările de echipamente istorice, aspecte din lumea civilă și militară.

Activitățile propuse sunt parte componentă a proiectului Porolissvm: prietenul tinerilor finanțat de către Consiliul Județean Sălaj și are ca scop principal promovarea patrimoniului istoric antic sălăjean în rândul tinerilor (și nu numai!). Prezentarea datelor științifice au rolul de a educa în spiritul respectului față de patrimoniu, sporind atractivitatea istoriei ca subiect de studiu. Activitățile de reconstituire istorică (ateliere interactive cu caracteristici variate) contribuie la creșterea vizibilității Complexului Arheologic Porolissum, atât a ruinelor istorice cât și a peisajului natural deosebit. Atelierele interactive au ca scop sporirea coeziunii familiale (prin participare: tinerii împreună cu vârstnicii, copiii împreună cu părinții, nepoții împreună cu bunicii), creșterea gradului de cooperare și interacțiune între membrii unei comunități. Menținerea spiritului competițional și de fair-play în cadrul atelierelor destinate sporturilor din antichitate. Crearea unor momente de deconectare/recreere într-un peisaj fabulos, încărcat de istorie.

Pentru public, accesul la eveniment se va face conform regulamentului de organizare și funcționare (în vigoare) a sitului arheologic. În zilele următoare, vom reveni cu detalii suplimentare despre durata și cuprinsul programului. Până atunci, rețineți data de 24 septembrie!

AVE POROLISSVM!