La invitația ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE.CONSULAT ROMÂNIA (prin domnul Radu Ciordaș, cel care a depus un efort remarcabil în organizarea acestui eveniment!), în data de 10 iunie 2023, la Zalău, Asociația Amicii Muzeului a  avut deosebita onoare să participe la parada și ceremonia de înființare a S. C. Porolissum și a Legatului Silvania, acreditări și intronizări în grad.

La acest eveniment insolit și deosebit pentru municipiul Zalău, Asociația Amicii Muzeului a participat cu reenactori din cadrul celor trei trupe de reconstituire pe care le are în componență: LEGIO VII GEMINA F.P.F, LUPII DACIEI și MAGNA SARMATIA.

Importanța vinului în lumea antică este bine cunoscută. De asemenea, după cum se poate constata, Sălajul nu duce lipsă nici de vin/vii/producători și nici de vestigii arheologice ale antichității. Prin urmare, evenimentul respectiv a contribuit la evidențierea/îmbinarea a două elemente importante: formarea/dezvoltarea unei adevărate culturi a vinului (local/regional/național) și promovarea patrimoniului istoric antic (local/regional/național)!

Fără discuție că, datorită calităților sale, vinul facilitează stabilirea unor prietenii trainice! Prin urmare…IN HONOREM VINI! AMICITIA PER VINUM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *