Evenimentul va avea loc în data de 24 septembrie 2023 (duminică), în situl arheologic Porolissvm, începând cu ora 12.00.

Taberele de reconstituire istorică vor fi instalate în incinta castrului roman, lângă Porta Praetoria! Pentru dumneavoastră am pregătit o serie de activități atractive și interactive: prezentări de echipamente istorice, scene de luptă, antrenamente ale soldaților, tir cu arcul tradițional, jocurile în antichitate, meșteșuguri, școala și educația. Desigur, nu va lipsi degustarea mâncării romane, gătită după celebrele rețete ale lui Apicius!

Activitățile propuse sunt parte componentă a proiectului Porolissvm: prietenul tinerilor (finanțat de către Consiliul Județean Sălaj) care are ca scop principal, promovarea patrimoniului istoric antic sălăjean. De asemenea, evenimentul se înscrie în spiritul programului Luna patrimoniului (coordonat de către Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău).

Accesul publicului la acest eveniment se va face pe baza biletului de intrare în complexul arheologic (preț bilet adult 10 lei, preț bilet elev/student/pensionar 5 lei, copiii cu vârsta sub 7 ani au acces gratuit).

Vom reveni cu detalii privind programul activităților. Urmăriți postările legate de acest eveniment!

Vă așteptăm cu drag!

AVE POROLISSVM!