NOI MATERIALE DE PROMOVARE A PATRIMONIULUI ISTORIC ANTIC DIN SĂLAJ

Pentru Asociația Amicii Muzeului din Zalău, promovarea patrimoniului istoric antic din județul Sălaj constituie principala preocupare. După cum se cunoaște, acest lucru a fost realizat prin diverse metode, printre acestea aflându-se și cea de publicare a unor materiale de promovare. Prin realizarea unor broșuri cu caracter promoțional (ghiduri) despre antichitatea romană se urmărește creșterea vizibilității, atractivității și deschiderii către publicul larg, fapt ce poate duce la creșterea numărului de turiști (români și străini) interesați să viziteze județul Sălaj, a obiectivelor istorice în general și a celor antice în special.

Astfel că, fidelă preocupărilor sale, Asociația Amicii Muzeului a realizat recent două materiale de promovare (bilingve, română și engleză) tipărite la Editura Mega din Cluj-Napoca în condiții grafice excelente: 

  1. Armata romană din Dacia Porolissensis (castrele romane din județul Sălaj). Ghid de prezentare generală/The Roman army from Dacia Porolissensis (the Roman forts from Sălaj county). Overview guide.
  2. Limes Porolissensis (frontiera romană din județul Sălaj). Ghid de prezentare generală)/Limes Porolissensis (the roman frontier from Sălaj county). Overview guide.

Cele două ghiduri sunt rezultatul proiectului Editare și tipărire ghiduri de promovare a patrimoniului antic roman din județul Sălaj conceput de Asociația Amicii Muzeului și derulat cu sprijinul financiar al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, prin programul de finanțare nerambursabilă în anul 2019.