EDITIA IX. 13 – 14 iulie 2019 

Bătălia nocturnă. Asediul castrului roman

“Bătălia nocturnă” din fața porții castrului (porta praetoria) de pe Dealul Pomet este deja o tradiție pentru Porolissum Fest. Prin această propunere de reconstituire istorică s-a dorit readucerea în atenția publicului a evenimentelor din anul 117 când, la începutul domniei împăratului Hadrian au avut loc în Dacia puternice răscoale ale dacilor (sprijiniți de triburile de daci liberi și de sarmați). Răscoalele dacilor l-au determinat pe împăratul Hadrian să reorganizeze administrativ Provincia Dacia în anul 119, aceasta fiind împărțită în Dacia Superior și Dacia Inferior.

În cadrul festivalului de la Porolissum, Asociația Amicii Muzeului Asociația Amicii Muzeului a participat cu grupurile de reconstituire istorică VEX LEG VII GEM FPF, LUPII DACIEI și MAGNA SARMATIA.

Asociația Amicii Muzeului adreseaza mulțumiri tuturor trupelor de reconstituire istorică participante, pentru excelenta cooperare/colaborare: Vulturii din Călata, Castrum Novis, Asociația Culturală Tomis, Asociația Cavalerul Danubian, Enciclopedia Dacica, Virtvs Antiqva, Nimfele Dace, Milites Marisensis.

NOTĂ: fotografii realizate de N. Gozman (MJIA Zalău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.