Promovarea patrimoniului istoric (antic) Sălăjean în mediul de afaceri/investițional: AVE POROLISSVM LA… BUSINESS FORUM NORD-VEST

Ediția a III-a, Zalău, 16.02.2024

În data de 16 februarie 2024, Asociația Amicii Muzeului a avut onoarea să participe la evenimentul BUSINESS FORUM NORD-VEST (Ediția a III-a) organizat la Zalău de către Organizația Patronilor Sălaj în colaborare cu Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest, Asociația Camera Meșteșugarilor din Satu Mare, Uniunea Națională a Patronatului Român Regiunea Nord-Vest, Federația Patronilor Bihor. Evenimentul s-a derulat sub înaltul patronaj al Uniunii Naționale a Patronatului Român.

Fidelă scopului și obiectivelor statutare, participarea Asociației Amicii Muzeului la acest eveniment a avut două componente. Prima componentă a reprezentat o expunere științifică referitoare la:

  • legăturile dintre cadrul geografic/istoric și dezvoltarea mediului de afaceri/investițional.
  • rolul/importanța turismului cultural/de patrimoniu/istoric și necesitatea valorizării acestuia în mediul de afaceri/investițional.
  • importanța și diversitatea patrimoniului istoric Sălăjean.
  • necesitatea promovării acestuia la nivel local/regional/național/european.
  • modalități de promovare a patrimoniului istoric prin activități de tip living history și reenactment.

A doua componentă a participării noastre a avut un caracter demonstrativ/practic (o lecție de istorie vie) prin activități de reconstituire istorică ale unor aspecte din civilizația dacică și romană dezvoltată în zona anticului Porolisso/Porolissvm.

Foto credit: SOC Videos (Cristian Ovidiu Spinu)